Prvi nadzornik SŽ je Boris Zupančič

Boris Zupančič je v nadzornem svetu železnic nadomestil Bojana Branka, ki je marca odstopil z mesta prvega nadzornika.

Objavljeno
18. september 2012 18.06
Posodobljeno
18. september 2012 18.33
acr*SLOVENSKE ZELEZNICE
A. S., gospodarstvo
A. S., gospodarstvo
Ljubljana - Dva letna časa po odstopu Bojana Branka z mesta predsednika in člana nadzornega sveta Slovenskih železnic in dobro leto po sestavi tega šestčlanskega nadzornega organa v reorganiziranem holdingu SŽ se je Lojzetu Zajcu, Viktorju Markežiču, Mitji Grbcu, Silvu Berdajsu in Nikoli Kneževiću pridružil Boris Zupančič, ki je prevzel tudi predsedovanje.

Boris Zupančič (SDS) je že bil predsednik nadzornih svetov Kada in Dela, sicer pa je solastnik in direktor družbe Flamma in podžupan občine Škofljica.

Ob slovesu Bojan Brank, ki je bil edini član NS SŽ že od februarja 2009 in ki začasno vodi poslovodstvo Luke Koper, ugotavlja, da rebalans za tekoče poslovno leto kaže, da sistem SŽ kljub izzivom trga in negativnim vplivom izvedenih finančnih instrumentov ni daleč od pozitivnega rezultata. Tekoče poslovanje se izboljšuje, sistem SŽ je v boljši kondiciji kot pred dobrimi tremi leti, preobrat je počasen, a zanesljiv. SŽ so polletje sklenile s 7,28 milijona evrov izgube, po predlaganem rebalansu pa bo letošnja čista izguba skupaj z davki 3,62 milijona evrov.