Zvonko Ivanušič se je pobotal

Ivanušič je tožil Savo Re, potem ko je bil razrešen zaradi »spornega« nakupa poslovne hiše ACH, a se je zdaj poravnal.

Objavljeno
01. junij 2017 18.39
Silva Čeh
Silva Čeh

Ljubljana – Nekdanji predsednik uprave Save Re Zvonko Ivanušič, ki je bil lani razrešen zaradi krivdnih razlogov zaradi spornega nakupa poslovne hiše ACH, se je zdaj poravnal. To, kot je mogoče izvedeti »po ovinkih«, pomeni, da je dosegel odločitev po kateri ni bil razrešen zaradi krivdnih razlogov, ob poravnavi pa je »iztržil« tudi, kot pravijo neuradni viri, solidno poravnavo.

Lani sredi oktobra je družba Sava Re prejela tožbo Ivanušiča, vloženo na Okrožno sodišče v Ljubljani, »zaradi ugotovitve ničnosti sklepa nadzornega sveta o odpoklicu z mesta predsednika in člana uprave, ugotovitve ničnosti vpisa spremembe zastopnikov v sodni register, vrnitve na položaj predsednika uprave družbe in povrnitve nematerialne škode. Družba je konec septembra 2016 prejela tudi tožbo Zvonka Ivanušiča, vloženo na Delovno in socialno sodišče v Ljubljani, zaradi nezakonitega prenehanja pogodbe o zaposlitvi in prenehanja delovnega razmerja, v kateri tožnik obenem zahteva polno reintegracijo,« so zapisali v sporočilu Save Re, objavljene na njihovi spletni strani in borznem Seonetu.

S tem sporočilom Sava Re »javnost obvešča, da je bila med družbo in Zvonkom Ivanušičem v delovnopravnem sporu včeraj sklenjena sodna poravnava, s katero so dokončno razrešena vsa sporna razmerja med strankama glede prenehanja pogodbe o zaposlitvi tožeče stranke pri toženi stranki. Nato je bila danes med družbo in Zvonkom Ivanušičem sklenjena tudi sodna poravnava v gospodarskem sporu, s katero so dokončno razrešena vsa sporna razmerja med strankama v zvezi z odpoklicem tožeče stranke z mesta predsednika uprave Save Re.«