Podlesnik prepričan, da bi njegov program rešil Muro

Podlesnik, ki je z mesta prokurista Mure odstopil 22. septembra, po protestu Murinih delavcev, v izjavi za javnost pravi, da so bila vsa njegova prizadevanja v Muri podrejena cilju ohranjanja čim več delovnih mest in zaščiti interesov zaposlenih.

Objavljeno
02. oktober 2009 12.33
Ka.L./STA
Ka.L./STA
Murska Sobota - Program, ki ga je vodstvo Mure pripravilo junija, je "ustrezen in realen na podlagi realnega stanja in navedenih predpostavk", pravi donedavni prokurist Mure Zdenko Podlesnik. Obžaluje, da lastniki in politika niso uspeli sprejemati odločitev hitreje, saj program sedaj zaradi bistveno spremenjenih okoliščin ni več izvedljiv.

Zdenko Podlesnik, ki je z mesta prokurista Mure odstopil 22. septembra, po protestu Murinih delavcev, v izjavi za javnost pravi, da so bila vsa njegova prizadevanja v Muri podrejena cilju ohranjanja čim več delovnih mest in zaščiti interesov zaposlenih. Nadzorni svet je Podlesnika za prokurista imenoval v začetku maja za največ leto dni.

 

Program, ki ga je pripravil junija, je bil po njegovem, kot omenjeno, ustrezen in realen na podlagi realnega stanja in navedenih predpostavk.

 

"Strateški partner (in ostali kupci) je začel dvomiti o projektu, ker je dolgo časa dobival od vodstva Mure ene informacije, od politike prek medijev pa povsem drugačne," v povzetku svojega dela v Muri, kakor se je izrazil, še pravi Podlesnik.

 

Predsednik uprave Mure Bojan Starman je v četrtek poudaril, da je zelo pomembno obdržati Huga Bossa, saj je praktično še edini, s katerim Mura sodeluje. Danes bo vodstvo družbe poskušalo dati ustrezne garancije za nadaljevanje proizvodnje z njim, nato pa še z drugimi partnerji.

 

Spomnimo, da je Hugo Boss prejšnji teden, ko so delavci protestno ustavili proizvodnjo in je celotno vodstvo družbe odstopilo, začasno prekinil sodelovanje z Muro.

 

Vodstvo Mure je v četrtek na murskosoboško sodišče vložilo predlog za stečaj družbe Mura in njenih hčerinskih družb Mura - Moška oblačila, Mura - Ženska oblačila in Muralist, ki skupaj zaposlujejo več kot 2600 delavcev. Starman poudarja, da je predlagani stečaj edina možna pot za postavitev Mure na zdrave temelje. S poslovanjem zaenkrat nadaljujejo hčerinske družbe Mura - EHM, M - Energetika, Mura in partnerji, Mura - Unikat in M-AIKS.