Alenka Bratušek gospodarstvenikom ni predstavila ukrepov

Pojasnila pa je, da ministra pripravljajo predloge akcijskih načrtov, ki bodo podkrepljeni s časovnico, nosilci in odgovornostjo.

Objavljeno
16. april 2013 21.16
Nejc Gole, gospodarstvo
Nejc Gole, gospodarstvo
Ljubljana - Predsednica vlade Alenka Bratušek na sestanku z gospodarstveniki ni predstavila, kdaj bodo uveljavljen prvi ukrepi za spodbujanje gospodarstva. Pojasnila pa jim je, da ministrstva pripravljajo predloge akcijskih načrtov, ki bodo podkrepljeni s časovnico, nosilci in odgovornostjo.

Tako je po srečanju Bratuškove ter ministrov Dejana Židana in Stanka Stepišnika s predstavniki Gospodarske zbornice, Združenja Manager in Združenja delodajalcev povedal predsednik GZS Samo Hribar Milič. Gospodarstveniki so predstavnikom vlade predstavili njihove predloge ukrepov. »Vse naše predloge so podprli. Po drugi strani pa nas skrbi, saj se v Sloveniji z vsem strinjamo, ko pa je treba sprejeti spremembe, pa do ukrepov ne pride. Vlada je sprejela naše pobude za znižanje davkov, odpravo administrativnih ovir, depolitizacijo kadrovanja,
transparentnost pri privatizaciji. Upamo, da bodo držali besedo,« je dodal Hribar Milič. Kako uspešna bo vlada pri pomoči podjetjem, bodo gospodarstveniki ugotavljali čez pol leta na vrhu gospodarstva.

Alenka Bratušek je zagotovila, da vlada aktivno dela na ukrepih za oživljanje gospodarske rasti. Napovedala je, da bo vlada ustanovila svet za razvoj, vodenje pa bo prevzel predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič. V svetu bo sedelo od šest od osem članov. »To bo zelo operativna skupina, ki bo zelo operativno pomagala vladi,« je dejala Bratuškova. Kljub težavam v gospodarstvu, pa je Hribar Milič izpostavil, da je v njem še dovolj moči, optimizma in smelih načrtov: »Smo zaskrbljeni, vendar imamo občutek in samozavest, da držimo krmilo v svojih rokah. Z rezultati, ki smo jih dosegli v preteklem obdobju na področju izvoza, inovativnosti ter uvajanja novih tehnologij in procesov lahko optimistično zremo v prihodnost.« Vendar pa moramo sami opraviti nalogo ter odpraviti kapitalski in kreditni krč in pripraviti programe, ki bodo pogoje poslovanja v Sloveniji naredili bolj konkurenčne.