Celovški dvori: novo vabilo k oddaji ponudb

Prodaja se 266 stanovanj in 27 poslovnih prostorov, stečajni upravitelj pričakuje nezavezujoče ponudbe.

Objavljeno
01. oktober 2013 18.15
vidic/ CELOVŠKI DVORI
N. G., gospodarstvo
N. G., gospodarstvo
Ljubljana – Stečajni upravitelj Vegrada AM Bojan Klenovšek je na spletnih straneh Ajpesa objavil vabilo k dajanju nezavezujočih ponudb za nakup stanovanja ali poslovnega prostora v Celovških dvorih. Naprodaj je 266 stanovanj s shrambami in parkirišči v kletni garažni hiši ter 27 poslovnih prostorov.

Zbiranje nezavezujočih ponudb se je izkazalo za uspešnejše od prodaje stanovanj po ocenjeni likvidacijski vrednosti, ki je znašala povprečno od 1800 do 2200 evrov na kvadratni meter. Z zbiranjem nezavezujočih ponudb in neposrednim pogajanjem je tako Klenovšku doslej uspelo prodati 64 stanovanj in s tem stečajno maso obogatiti za 5,8 milijona evrov. Več kupo-prodajnih pogodb pa je še »v fazi podpisovanja«, je dejal Klenovšek. Ločitvena upnica NLB je namreč doslej prižgala zeleno luč za prodajo 109 stanovanj.

Novo zbiranje nezavezujočih ponudb bo potekalo en mesec, Klenovšek pa bo upošteval tudi ponudbe, ki so na njegov naslov prispele pred objavo uradnega vabila. Teh ponudb je 120, Klenovšek pa je dodal, da vsak dan prihajajo nove ponudbe.

Ko bo stečajni upravitelj zbral nazvezujoče ponudbe, bo potencialne kupce z največjimi ponudbami obvestil, da so postavili najvišjo ceno, preostale pa bo pozval k dvigu ponudbe. S tem se cena stanovanja dviga in zato se cene na kvadratni meter stanovanja med seboj razlikujejo tudi do 40 odstotkov. »Cene določa povpraševanje. Za stanovanje, za katerega je zanimanja malo, je cena nižja. Za stanovanja, za katerega prispe veliko ponudb, pa se cena viša. Za neko stanovanje je bilo ponujenih 70 tisoč evrov, s tremi novimi ponudbami pa se je cena zvišala na 90 tisoč evrov,« je pojasnil Klenovšek.