Deloindom: Najboljši mojster 
je gradbenik Miha Ješe

V soboto smo na celjskega sejmišča prvič podelili laskavi naziv mojster leta po izboru naših bralcev in nagrade zmagovalkam natečaja Pero in papir.

Objavljeno
17. september 2013 12.09
Barbara Primc, Deloindom
Barbara Primc, Deloindom

Mojster leta je postal gradbenik Miha Ješe iz Mavčič pri Kranju, za najboljšo pa ste izbrali zgodbo Ruthin vrt pred Minkino hišo avtorice Staše Lepej Bašelj iz Zagorja ob Savi. Na drugo mesto v natečaju za mojstra leta, ki smo ga letos pripravili prvič, a pričakujemo, da bo postal svojevrsten certifikat kakovosti, s katerim se bo vsak mojster rad in glasno pohvalil, se je uvrstil slikopleskar Franc Koželj iz Stahovice in na tretje mesto elektroinštalater Venčeslav Bevc iz Litije.

Bralke znajo pisati

V Celju smo slovesno, kot se spodobi ob praznovanju 20-letnice, razglasili zmagovalke še enega natečaja, Pero in papir. V uredništvu smo med 92 zgodbami izbrali šest finalistov, zadnjo besedo ste imeli bralci. Za najboljšo so izbrali zgodbo Ruthin vrt pred Minkino hišo avtorice Staše Lepej Bašelj iz Zagorja ob Savi (dobila je denarno nagrado v vrednosti 1000 evrov), na drugo mesto se je uvrstila zgodba Veliki posel avtorice Olge Paušič iz Lendave, ki si je tako prislužila 500 evrov), na tretje mesto pa zgodba Kako sem 30. leto dočakala z Deloindom avtorice Polone Novak iz Ljubljane, ki je prejela nagrado v višini 300 evrov.

Celotno reportažo si lahko preberete v sredini tiskani izdaji priloge Deloindom ali na www.deloindom.si, kjer objavljamo tudi videoreportažo s podelitve.