Med tradicionalno in sodobno medicino

Ime dneva: Marjan Beltram, Intapp, Zakorakali v Singapur, naslednji cilj so angleško govoreči trgi.

Objavljeno
26. september 2014 19.17
Solastnika podjetja Intapp Marjam Beltram ( zelena srajca) in Boštjan Poduršič. V Lljublajni 12.9.2014
Barbara Pavlin, gospodarstvo
Barbara Pavlin, gospodarstvo

Ljubljana – Ekipa podjetja Intapp je pet let razvijala profesionalno orodje za samostojno izvajanje akupresure Intpad. Uspešno ga prodajajo doma, prišli so tudi do Singapurja, oktobra se odpravljajo na sejem, kjer se bodo predstavili angleškemu trgu.

Pripomoček Intpad je namenjen širokemu spektru profesionalnih uporabnikov, od terapevtov, maserjev, trenerjev za fitnes, pa vse do medicinskih sester in zdravnikov. Ideja za orodje, ki prek tablice izobražuje terapevte, pa je nastala iz lastnih zadreg. Partner v podjetju Boštjan Podvršič se je kot maser pri svojem delu srečeval z različnimi težavami in se za pomoč obračal na svojo mamo, zdravnico, akupunkturologinjo Mileno Plut Podvršič. Na podlagi njunih izkušenj je nastal temelj za razvoj pripomočka, ki omogoča preprosto in natančno lociranje akupresurnih točk.

Iščejo partnerja za preboj v tujino

V Sloveniji je zdaj okoli 80 uporabnikov Intpada. Končali so tudi prenovljeno angleško različico in že uspešno zakorakali v Singapur. »Do stikov za ta trg smo prišli na konferenci diagnostičnega orodja v Sankt Peterburgu, kjer smo predstavili naš izdelek. Zdaj preverjamo prodajne poti v Singapurju in bližnji Aziji. Videli bomo, če je to lahko naša odskočna točka za azijski trg,« razlaga Marjan Beltram.

V začetku so se financirali iz lastnih sredstev, zdaj tudi iz sredstev od prodaje. »Iščemo pa nekoga, ki nam bo omogočil preboj v tujino,« pravi Beltram. Najprej bodo iskali distributerja za angleško govoreče trge, kar je zanje kar velik izziv. Tako se oktobra podajajo na sejem v Veliko Britanijo, kjer bodo predstavili svoje orodje.

»Smo prvi, ki na tak način predstavljamo terapijo,« o konkurenci pove Beltram. Orodje sestavlja tablica, na katero je naloženo izobraževalno gradivo, ki pomaga pri iskanju akupresurnih točk in izvajanju terapije za odpravo več kot dvesto težav. Gradivo je podano v različnih oblikah, kot so posnetki predavanj, skripte, 3D-animacije, avdio posnetki in podobno. Skozi video je prikazano, kako najlaže najti akupresurno točko, dopolnjujejo ga grafični prikazi, govorna navodila in podpisi, ki so uporabni, kadar je govor izključen, da ne moti okolice.

Razvijali bodo tudi druge terapije

V petih letih razvoja so morali večkrat začeti na novo, ker vse skupaj ni bilo razumljivo prikazano. »V tem času smo dosegli, da lahko vsakdo, ki ima predznanje, izvaja tako terapijo,« razlaga Beltram. Ekipo podjetja sestavljajo trije, ki jim pri razvoju pomagajo zunanji programerji in snemalci.

Med načrti za prihodnjih pet let je poleg vzpostavitve distributerskega omrežja tudi razvoj drugih terapij na podoben način, na isti platformi. »Želimo si, da je to platforma, na kateri se bo povezovalo različne načine dela. Verjamemo, da akupresura za vse ni najboljša, ampak je treba povezati različne terapije, ker bo tako skupni učinek največji. Zato tudi pravimo, da gre za integrativno orodje, Intpad,« pravi Beltram in dodaja: »Želimo si najti svoje mesto med tradicionalno in sodobno medicino.«