Medijske toplice na javno dražbo

Za izvršbo so se odločili Fortuna Pil, Elektro Ljubljana in žalski podjetnik Aleksander Šarla.

Objavljeno
19. oktober 2012 20.55
pma_medijske toplice
Polona Malovrh, Trbovlje
Polona Malovrh, Trbovlje
Trbovlje – Okrajno sodišče v Trbovljah je zaradi izterjave 48.000 evrov dolga za družbo Hotel Medijske toplice iz Izlak razpisalo javno dražbo. Če lastniki Medijskih toplic, družbe v solastništvu celjskega finančnika Darka Zupanca, dolga ne poravnajo, bo kompleks 27. decembra naprodaj za izklicno ceno 1,2 milijona evrov.

Za izvršbo so se odločili Fortuna Pil, rudniška hčerinska družba iz Trbovelj, ki ji hotel dolguje 19.400 evrov, Elektro Ljubljana zaradi 25.000 evrov in žalski podjetnik Aleksander Šarlah zaradi 3700 evrov dolga. Direktor Fortune Pil Stane Bočko je za Delo dejal, da so se za skrajni ukrep odločili, ker je to »najlažji način, kako dolžnika prisiliti, da poravna dolg«.

Njihov je star že nekaj let, v vmesnem času so se s pristojnimi iz Medijskih toplic že dogovorili za poravnavo, a se je dolžnik pogodbe držal le nekaj časa. Bočko je prepričan, da se dolžniku bolj splača dolg poravnati, kakor biti ob premoženje. Hotel je zaprt že tretje leto, lani naj bi imel 90.000 evrov izgube, nad njegovim premoženjem pa so večmilijonske hipoteke.