Na letošnjem sejmu obrti in podjetnosti skoraj 1600 razstavljavcev

MOS bo znova ponudil številne priložnosti za vzpostavitev novih poslovnih stikov in pridobivanja informacij o novih trgih.

Objavljeno
04. september 2013 15.21
MOS
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje
Celje - Turško gospodarstvo oziroma istanbulska gospodarska zbornica sta zakupila kar eno izmed dvoran, na največjem poslovnem dogodku v Sloveniji in širši regiji pa so bo na 65 tisoč kvadratnih metrih predstavilo skoraj 1600 razstavljavcev iz 34 držav.

»Mednarodni sejem obrti in podjetnosti (MOS) je dokončno postal sejem novih tehnologij in najboljših blagovni znamk, predvsem pa inovativnih in podjetnih posameznikov,« pravi izvršna direktorica Celjskega sejma Breda Obrez Preskar. Na njem bodo, kakor vsa leta doslej in ne glede na nedavne notranje pretrese na Obrtno podjetniški zbornici (OZS), tudi slovenski obrtniki in mala podjetja. »V kriznih časih je za obrtnike, mikro in mala podjetja MOS postal še pomembnejši,« razlaga predsednik upravnega odbora OZS Branko Meh. In če tega doslej v želeni meri ne zmore veliko gospodarstvo, bodo na MOS obrtniki pokazali, kako se je potrebno povezovati z znanostjo in raziskovanjem. Namestnik generalnega sekretarja OZS Pavel Sedovnik namreč napoveduje: »V naši dvorani bomo prikazali nove tehnologije in procese, znanstvene dosežke s področij avtomatike, robotike in sorodnega.«

Na celjskem sejmišču bo sejem odprt med 11. in 17. septembrom, na otvoritvi pričakujejo predsednico vlade in zatem še kopico ministrov. Turčija pripravlja veliko poslovno srečanje, Indija, Brazilija, Hrvaška, Madžarska, Poljska, Vojvodina in Srbija nacionalne predstavitve možnosti poslovnega sodelovanja. Napovedan je dan gospodarske diplomacije z diplomati iz 17 držav. OZS pripravlja mednarodno poslovno srečanje obrtnikov iz držav EU, Balkana, Vzhodne Evrope in Turčije z okoli 400 vnaprej načrtovanimi poslovnimi stiki.

Sicer pa MOS ob poslovnem in spremljajočem programu ostaja tudi sejem pregleda najnovejše domače in tuje ponudbe izdelkov in storitev ter s tem tako priložnost za nove gospodarske stike, kakor za ugodne nakupe. Razstavni program obsega tako rekoč vse dejavnosti, pri čemer letos v ospredje spet stopajo energetsko in okoljsko prijazni izdelki za dom in gospodarstvo.

Tako se dva dneva po zaključku predtekmovalne skupine košarkarskega prvenstva Celju od srede spet obeta živahno dogajanje na sejmišču in v mestnem središču. Na sejmu pod Golovcem so organizatorji tokrat z dodatno ponudbo poskrbeli za novo vabo za obiskovalce. Vstopnice ostajajo pri lanskih cenah, v osrednjem atriju se bo vse dneve na posebnem odru odvijal zabavni program za najmlajše in odrasle, postavili pa so tudi adrenalinski park, v katerem bo mogoče preizkusiti tako lastne zmogljivosti, kakor posebno, tudi motorno opremo za doživetja na prostem.