Obrtnik leta 2013 je gostinec Franc Jezeršek

OZS z izborom obrtnika leta skrbi za dvig kvalitete obrtnih izdelkov in storitev.

Objavljeno
14. september 2013 18.41
Kranjska klobasa
Ma. F., Delo.si, STA
Ma. F., Delo.si, STA
Celje - Najvišje priznanje v slovenski obrti, naziv obrtnik leta, je letos prejel gostinec Franc Jezeršek. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) mu je priznanje podelila v okviru Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Celju.

Kot so sporočili iz OZS, je Jezeršek podjetniško pot začel pred več kot tremi desetletji. Zgradil je Hišo kulinarike Jezeršek, prvi objekt v državi, ki je bil namensko zgrajen za potrebe catering dejavnosti, s katero je v Sloveniji oral ledino.

Jezeršek je poleg tega iz opuščene kmetije na Zgornjem Brniku ustvaril gostinski kompleks Dvor Jezeršek in ustanovil Kulinarično središče Okusiti Slovenijo, ki povezuje in ponuja jedi vseh kulinaričnih slovenskih regij. Na ta način širi zavest o slovenski kulinariki in izobražuje svoje kadre, goste in druge ponudnike jedi in pijač.

Prejemnik številnih priznanj, pohval in certifikatov

Je eden od pobudnikov projekta Gostilna Slovenija, v katerega se je vključilo več deset najuglednejših gostincev pri nas, zelo pomembna pa je po mnenju strokovne komisije OZS tudi Akademija Jezeršek, ki skrbi za izobraževanje na področju kulinarike. Jezeršek je prejemnik številnih priznanj, pohval in certifikatov.

Ostali letošnji nominiranci za prestižno priznanje so bili še frizerka Verica Banfi iz Murske Sobote, gostinec Rok Kanc iz Ljubljane in podjetnik Laszlo Baics iz Izole. Vsi so tudi dobitniki priznanja obrtniški vzor.

OZS z izborom obrtnika leta, ki je letos potekalo že enajstič, skrbi za dvig kvalitete obrtnih izdelkov in storitev ter se zavzema za dvig ugleda obrtne dejavnosti in njenih nosilcev v javnosti.