Podelili nagrado EcoTrophelia za živila iz kopriv

Že peto leto zapored razglasili zmagovalce tekmovanja za kreativnost, inovativnost in razvoj novih živilskih proizvodov.

Objavljeno
27. avgust 2013 16.21
Z otvoritve sejma AGRA
Marjeta Šoštarič, gospodarstvo
Marjeta Šoštarič, gospodarstvo

Gornja Radgona – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS je na sejmu Agra že peto leto zapored razglasila zmagovalce tekmovanja EcoTrophelia Slovenija za kreativnost, inovativnost in razvoj novih živilskih proizvodov.

Nacionalno ocenjevalno komisijo sta v kategoriji izbora študentskega inovativnega projekta najbolj prepričala Katja Cigan in Hieronim Belak s projektom o uvedbi različnih izdelkov na podlagi kopriv na jedilnik izobraževalnih ustanov in domov za starejše občane (priprava sirupa, juhe, špinače in sadne solate iz kopriv).

Študenta bosta zastopala Slovenijo na evropskem tekmovanju EcoTrophelia 2013, ki bo 6. in 7. oktobra na največjem mednarodnem prehranskem sejmu Anuga v Kölnu.

V kategoriji, kjer so svoje inovacije predstavljali drugi posamezniki, je najbolj prepričala ekipa v sestavi Kostja Klabjan, Patricija Randl in Marijana Stepanovič s projektom razvoja napitka Roispresso iz južnoafriške rastline rooibos in izbranih zelišč, ki se ga lahko pripravlja v posebnih kavnih avtomatih v gostinskih lokalih.