»Sejalca« v turizmu sta GoOpti in Vitagen

Nagradi za inovativnost v turizmu sta šli v roke podjetju GoOpti, ki se ukvarja s prevozi na letališče, in programu Vitagen Term Krka.

Objavljeno
24. januar 2013 16.14
Posodobljeno
24. januar 2013 17.00
suligoj/Terme Krka Talaso Strunjan
A. S., gospodarstvo
A. S., gospodarstvo
Priznanji Sejalec 2012 za inovativnost v slovenskem turizmu sta ob odprtju sejma Alpe Adria: Turizem in prosti čas prejela blagovna znamka (družbe TM Vista) nizkocenovnih avtobusnih prevozov (predvsem) na letališča GoOpti in Terme Krka za Vitagen.

Vitagen je v Šmarjeških Toplicah razvit program, s katerim s pomočjo analize genskega zapisa gostom pomagajo do bolj zdravega in ustreznega načina prehranjevanja in življenja. GoOpti pa povečuje turistično dostopnost Slovenije tako na strani receptivnega kot tudi emitivnega turizma.

Prvega sejalca je leta 2004 prejel ljubljanski hostel Celica, sledili so mu termalna riviera Term Čatež, kolesarsko potepanje po Panonskih Termah, Kekčeva domačija, portal Sloveniabike.com, potniško pristanišče Koper, Eskimska vas Krvavec, kulinarično središče Okusiti Slovenijo, Bohinj Park EKO hotel in lani za leto 2011 še Gastronomski zakladi Istre.

Tokratno Alpe Adrio ob predstavitvi posameznih slovenskih pokrajin, občin in združenj ter ob turistični ponudbi nekaterih držav spremljajo strokovna predavanja in srečanja vodilnih predstavnikov turističnih organizacij v regiji Alpe - Jadran.

Predstavljen je tudi mednarodni projekt Pohodniške poti Alpe Jadran (Alpe Adria Trail - AAT). Nosilci projekta AAT (Kärnten Werbung, Turismo Friuli - Venezia Giulia in SPIRIT Slovenija) so pripravili tudi propagandni material vključno z zemljevidom poti med Velikim Klekom (Grossglockner) in Miljami (Muggia), na katerem so vsa imena zapisana samo v jezikih držav, čeprav gre pot večinoma po mešanem narodnostnemobmočju, tako da imajo kraji večinoma tudi slovenska imena.