Snubljenje tajvanskih turistov

Prva celovitejša predstavitev slovenske turistične ponudbe na Tajvanu.

Objavljeno
23. september 2014 13.15
Največja fritaja s špargi - Koper na dlani
L. Đ., gospodarstvo
L. Đ., gospodarstvo
Ljubljana – V Taipeiju na Tajvanu je danes potekala prva turistična delavnica slovenskega turističnega gospodarstva, ki jo je organizirala javna agencija Spirit.

Dogodek je potekal v soorganizaciji s Hrvaško turistično organizacijo (HTZ) pod zdaj že ustaljenim sloganom, uporabljenim na skupnih nastopih turistične ponudbe obeh držav na oddaljenih trgih, »Experience Croatia, Feel Slovenia«.

Kot so sporočili iz agencije Spirit, so v slovenski delegaciji Kompas, Panoramic Travel, Happy Tours, Palma in Sava turizem, delavnice v Taipeiju pa se je udeležilo malo več kot 90 tajvanskih organizatorjev potovanj ter več predstavnikov letalskih družb in tajvanskih medijev, ki so imeli tudi individualne sestanke.

V agenciji Spirit pravijo, da Tajvancev ne zanimajo le naše turistične znamenitosti, marveč je bilo zaznati veliko povpraševanja tudi po slovenski wellness in kulinarični ponudbi.

Tajvanski turistični trg je med najhitreje rastočimi razvitimi trgi v azijsko-pacifiški regiji. Lani so Tajvanci uresničili 10,4 milijona mednarodnih potovanj, v prihodnjih letih pa pričakujejo nadaljnjo rast potovanj v tujino v povprečju za dobrih pet odstotkov na leto.