V Litiji odprli Turistično točko Srca Slovenije

Obiskovalcem Litije bodo na voljo kolesarski vodiči, zgibanke o postajališčih za avtodome in tudi lokalni proizvodi.

Objavljeno
23. april 2013 15.34
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si

Litija - V starem mestnem jedru Litije na Valvazorjevem trgu 10 je vrata odprla prva turistična točka Srca Slovenije. Namenjena bo informiranju obiskovalcev in promociji lokalnih litijskih ponudnikov, pa tudi turističnih atrakcij širšega območja Srce Slovenije.

Na novi turistični točki bodo obiskovalcem na voljo kolesarski vodiči, zgibanke o postajališčih za avtodome in ostali promocijski materiali, v posebnem domačem kotičku pa tudi lokalni proizvodi.

Župan Občine Litija Franci Rokavec je dejal, da je »ponosen, da se je v Litiji, v zibelki Srca Slovenije, vzpostavila stična točka za povezovanje turizma.«

Občina Litija je zagotovila prostorske pogoje za točko, delovala pa bo v okviru Razvojnega centra Srca Slovenije, ki je pridobil tudi evropska sredstva za njeno vzpostavitev. Direktorica Aleksandra Gradišek si želi, da bi na območju nastalo še veliko tovrstnih turističnih točk, ki bodo povezovale lokalno ponudbo in se vključevale v zgodbo Srca Slovenije.

Vloga nove turistične točke bo tudi povezovanje litijskih turističnih območij. V občini Litija je namreč več mikro destinacij, ki imajo velik turistični potencial: območje Vač z geometričnim središčem Slovenije, Polšnik in Dole pri Litiji - Oglarska dežela.

Občina Litija v sodelovanju s fakulteto Turistica in Institutom Jožefa Štefana razvija tudi aplikacijo za mobilne telefone, ki bo turistom kjerkoli omogočila dostop do turističnih informacij na območju Srce Slovenije.