Za nekatere lastnike Cetisa prevzemna ponudba prenizka

Prevzemnika Gorenjski tisk in Cetis-Graf za delnico ponujata 25 evrov.

Objavljeno
11. oktober 2012 17.24
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Slovenska odškodninska družba (Sod), Kapitalska družba (Kad), Kovinoplastika Lož in NFD Holding ne bodo sprejele prevzemne ponudbe za odkup delnic družbe Cetis Celje, ker je po njihovi oceni ponujena prevzemna cena občutno prenizka, so sporočili danes. 

Zgoraj navedene družbe so skupaj imetnice 52.706 delnic družbe Cetis Celje, ki predstavljajo 26,35 % osnovnega kapitala te družbe.

Družbi Gorenjski tisk in Cetis-Graf sta 13. septembra objavili ponudbo za prevzem Cetisa. Njuna ponudba se nanaša na vse delnice Cetisa, zmanjšano za 39,25-odstotni delež, ki je že zdaj v lasti družbe Cetis-Graf. Prevzemnika za delnico ponujata 25 evrov v denarju, ponudba pa velja do 13. oktobra do 12. ure.

Uprava Cetisa na čelu s predsednikom uprave Romanom Žnidaričem je v objavljenem mnenju o prevzemni ponudbi zapisala, da glede na vsebino prevzemne ponudbe in prospekta pričakuje, da bosta prevzemnika v primeru uspešnega prevzema izkoristila skupne potenciale ter sinergijske učinke poslovnih skupin Cetisa in MSIN ter s tem še povečala prisotnost ciljne družbe na evropskih in svetovnih trgih, pri tem pa ohranila strukturo poslovanja ciljne družbe in vse njene pomembnejše funkcije, piše STA.

Uprava kot pozitivne ocenjuje tudi navedbe, da želita prevzemnika v primeru uspešnega prevzema večino ustvarjenega dobička Cetisa nameniti za razvoj in rast ciljne družbe. To namreč predstavlja nadaljevanje smernic razvoja sedanjega vodstva Cetisa ter temelj poslovne strategije Cetisa.

Žnidarič pa naj bi kot imetnik 331 delnic Cetisa sprejel prevzemno ponudbo.