Poslovodstvo železnic in sindikat za dogovor

Pogajalski skupini Sindikata železničarjev Slovenije, ki napoveduje opozorilno stavko, ter poslovodstva Holdinga SŽ sta sporočili, da se bodo pogajanja intenzivno nadaljevala še ta teden.

Objavljeno
26. marec 2007 18.12
Ljubljana – Pogajalski skupini Sindikata železničarjev Slovenije, ki je za 30. marec napovedal dveurno opozorilno stavko, ter poslovodstva Holdinga Slovenske železnice sta se na današnjih pogajanjih dogovorili, da bodo pridobili še dodatne podatke, ki bi podkrepili tako zahteve sindikata kot tudi stališča vodstva Slovenskih železnic. Kot so po pogajanjih zapisali v skupni izjavi za javnost, se bodo pogajanja intenzivno nadaljevala še ta teden, saj obe strani ocenjujeta, da je nastali spor mogoče rešiti dogovorno.

Sindikat od sedanjega poslovodstva, ki ga začasno – do 1. aprila, ko bo mesto generalnega direktorja železnic nastopil Peter Puhan - vodi Branko Omerzu, zahteva 236 novozaposlenih železničarjev. Poslovodstvo železnic poudarja, da bo storilo vse, da do stavke konec meseca ne bi prišlo.

Sindikat železničarjev je zaradi pomanjkanja delavcev, preveč nadurnega dela in posledično velikega dela neizrabljenega lanskega dopusta opozorilno stavko napovedal minuli torek.