Povezovanje Toyote in Forda?

Minuli teden sta se sešla izvršna direktorja Forda in Toyote, kar je sprožilo ugibanja o morebitnem povezovanju avtomobilskih gigantov.

Objavljeno
27. december 2006 13.32
Alan Mulally
Tokio – Izvršni direktor ameriškega avtomobilskega proizvajalca Ford Motor Alan Mulally in izvršni direktor japonske družbe Toyota Motor Fujio Cho sta se minuli teden srečala na sestanku v Tokiu, je danes potrdila tiskovna predstavnica Toyote Yasue Kato. Srečanje je sprožilo ugibanja o morebitnem povezovanju obeh avtomobilskih gigantov.

Mediji ugibajo, da se želi ameriški Ford okoristiti s Toyotino tehnologijo za izdelavo okolju prijaznih avtomobilov. Toyota je vodilni avtomobilski proizvajalec pri razvoju tovrstnih avtomobilov, ki se odlično prodajajo tudi na ameriškem trgu.

Toyota je minuli teden napovedala, da bo v prihodnjem letu proizvedla 9,42 milijona vozil, s čimer bi se japonski avtomobilski proizvajalec najverjetneje povzpel na sam vrh lestvice največjih avtomobilskih družb na svetu. Na drugi strani se Ford, tretji največji proizvajalec avtomobilov na svetu, sooča z velikimi težavami v poslovanju. Ameriška družba izgublja tržni delež in beleži izgube, zaradi česar mora tudi na veliko odpuščati.

Ford se zelo zanima za Toyotino tehnologijo

V Toyoti so potrdili, da sta se vodstvi obeh družb sestali minuli teden, čeprav podrobnosti dogovora niso želeli razkriti. Toyotini predstavniki sicer pojasnjujejo, da so pogovori zgolj v začetni fazi, ko družbi še ugotavljata, kateri so sploh njuni skupni interesi in na katerih področjih bi lahko sodelovali.

Pobuda za pogovore naj bi sicer prišla s strani Forda. Ta se zelo zanima za Toyotino tehnologijo za proizvodnjo okolju prijaznih hibridnih vozil, ki jih odlikuje dober izkoristek goriva. Ford sam ne proizvaja hibridnih sistemov za komercialno uporabo in bi ga zato morebiti zanimalo dobivanje zalog iz Toyotinih proizvodnih obratov, ugibajo strokovnjaki.

Oktobra so se sicer končali pogovori med ameriškim General Motors, japonskim Nissanom in francoskim Renaultom o morebitni trojni povezavi. Ameriški gigant je namreč vztrajal pri izplačilu kompenzacije s strani Nissana in Renaulta za morebitne izgube, ki bi jih utrpel, ker se ne bi smel povezovati z nobeno drugo družbo, česar pa drugi dve družbi nista mogli sprejeti.