Pozavarovalnica Sava v polletju s 6,5 milijona evrov izgube

Pozavarovalnica Sava je v prvem letošnjem polletju pridelala 6,5 milijona evrov čiste izgube, medtem ko je bila čista izguba skupine Sava Re 15,1 milijona evrov, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe.

Objavljeno
26. avgust 2009 12.01
Skupščina je potrdila, da se od bilančnega dobička v višini 614,7 milijona tolarjev za nagrade nadzornikom nameni 12 milijonov tolarjev, preostalih 602,7 milijona tolarjev pa ostane nerazporejenih
Šp.K./STA
Šp.K./STA
Ljubljana - Pozavarovalnica Sava je v prvem letošnjem polletju pridelala 6,5 milijona evrov čiste izgube, medtem ko je bila čista izguba skupine Sava Re 15,1 milijona evrov, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe. Razlog za negativno poslovanje je po navedbah podjetja slab poslovni izid pridružene družbe Zavarovalnice Maribor.

Zavarovalnica Maribor je namreč ob polletju zabeležila čisto izgubo v višini 20,2 milijona evrov.

 

Nadzorni svet Pozavarovalnice Sava se je na torkovi seji seznanil z nerevidiranim polletnim poročilom družbe in skupine Sava Re za prvo letošnje polletje. Nadzorni svet je na pobudo revizijske komisije sprejel nekaj dopolnitev poročila, tako da ga bo družba objavila, takoj ko bo usklajeno s predlaganimi dopolnitvami, so še sporočili iz Pozavarovalnice Sava.