Predkazenski postopek v povezavi s Tuš Holdingom se nadaljuje

Predkazenski postopek v povezavi s Tuš Holdingom zaradi suma gospodarske kriminalitete in korupcije se nadaljuje tudi danes. Kriminalistična policija bo po včerajšnji obsežni akciji, morda opravila še dodatna preiskovalna dejanja.

Objavljeno
17. februar 2011 12.35
Ka.L.
Ka.L.

Ljubljana/Celje -  "Vse zasežene dokaze, pridobljene pri preiskovalnih dejanjih, zbrana obvestila in ostale ugotovitve bo posredovala Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani, ki usmerja navedeni predkazenski postopek. Zaradi nadaljnjih postopkov policije in zaradi zavarovanja samega predkazenskega postopka pa več informacij ne moremo posredovati," so danes za STA povedali na PU Ljubljana.

Kriminalisti so včeraj izvedli 21 hišnih preiskav pri različnih fizičnih osebah in gospodarskih družbah, in sicer zaradi suma storitve različnih gospodarskih kaznivih dejanj in korupcije. Petim osebam so odvzeli prostost, vendar so vse osebe že na prostosti.

Policija naj bi pod drobnogled vzela tudi dve pomurski podjetji, pri čemer se omenja ime direktorja podjetja Telesis Daniela Copota, ki je bil v času nepravilnosti član sveta za elektrokomunikacije na Apeku. V Postojni naj bi preverjali podjetnika, ki je imel v času spornih poslov franšizo Tušmobila, še poroča STA.