Predstavniki družbe Hugo Boss danes v Muri

Predstavniki Murinega nemškega partnerja, družbe Hugo Boss, prihajajo danes v Mursko Soboto. Vodstvo murskosoboškega podjetja, bo nemškega partnerja poskušalo prepričati, da nadaljuje sodelovanje z Muro.

Objavljeno
02. oktober 2009 10.13
Ka.L./STA
Ka.L./STA
Murska Sobota - Predstavniki Murinega nemškega partnerja, družbe Hugo Boss, prihajajo danes v Mursko Soboto. Vodstvo murskosoboškega podjetja, ki je v četrtek vložilo predlog za stečaj krovne družbe in treh hčerinskih družb, bo nemškega partnerja poskušalo prepričati, da nadaljuje sodelovanje z Muro.

Kot je v četrtek poudaril predsednik uprave Mure Bojan Starman, je zelo pomembno obdržati Huga Bossa, ki je praktično še edini, s katerim Mura sodeluje. Danes bo vodstvo družbe poskušalo dati ustrezne garancije za nadaljevanje proizvodnje z njim, nato pa še z drugimi partnerji.

 

Pri pogovorih bo sodeloval tudi član poslovodstva družbe Mura in partnerji Milan Mörec, ki delo uradno začne v ponedeljek. "Če to ne bo uspelo, je zgodbe lahko konec," poudarja Starman.

 

Spomnimo, da je Hugo Boss prejšnji četrtek, ko je vodenje murskosoboške družbe prevzel Starman, zaenkrat ustavil sodelovanje z Muro. Starman je takrat izrazil upanje, da bo ta partner takoj, ko se bo stanje stabiliziralo, nadaljeval sodelovanje z murskosoboškim podjetjem.

 

Vodstvo Mure je v četrtek na murskosoboško sodišče vložilo predlog za stečaj družbe Mura in njenih hčerinskih družb Mura - Moška oblačila, Mura - Ženska oblačila in Muralist, ki skupaj zaposlujejo 2635 delavcev. Starman poudarja, da je predlagani stečaj edina možna pot za postavitev Mure na zdrave temelje.