Preventovi največji lastniki pridobili še 5,98 odstotka družbe

Prevzemniki Preventa, med katerimi je tudi predsednik uprave družbe Prevent Global Jože Kozmus, ugotavljajo, da je bila njihova ponudba za odkup družbe uspešna.

Objavljeno
07. februar 2007 12.26
Direktor Preventa Global Jože Kozmus ostaja kljub ponesrečeni investiciji v gradbeništvo
Slovenj Gradec - Prevzemno ponudbo za odkup vseh delnic družbe Prevent Global, ki se je iztekla v ponedeljek, je sprejelo 162 delničarjev, ki so bili imetniki skupaj 10.403 delnic oz. 5,98- odstotnega deleža ciljne družbe.

Prevzemna ponudba uspešna

Prevzemniki ugotavljajo, da je njihova prevzemna ponudba za odkup ciljne družbe uspešna, je zapisano v danes objavljenem obvestilu borzno-posredniške hiše Publikum, ki je ponudbo v imenu šestih največjih delničarjev objavila 5. januarja.

Januarja objavljena prevzemna ponudba se je nanašala na 38.918 od skupaj 173.900 oz. 22,38 odstotka navadnih imenskih delnic, ki še niso bile v lasti ponudnikov. Ponudniki so za delnico ponudili 125,61 evra, niso pa določili praga uspešnosti ponudbe, katere cilj je bil dodatno konsolidirati lastništvo.

Razdelitev delnic predhodno sporazumno določena

Med prevzemniki so predsednik uprave družbe Prevent Global Jože Kozmus, ob njem pa še Nijaz Hastor iz Sarajeva in družbe TBP in Prevent-Halog iz Lenarta ter Sajoma in Eurocity iz Slovenj Gradca.

Največji delničarji so v zvezi s tem decembra lani sklenili delničarski sporazum, v skladu s katerim si bodo razdelili pridobljene delnice. Iz sporazuma izhaja, da bosta družbi TBP in Prevent-Halog prevzeli vsaka 250 delnic, Sajoma in Eurocity vsaka po 1850 delnic ter Jože Kozmus in Nijaz Hastor vsak do 50 odstotkov preostanka delnic ciljne družbe.

Prevzemna ponudba v skladu z interesi Preventa

Prevzemni ponudbi ni nasprotovala sicer tričlanska uprava Preventa, pri čemer je bil predsednik uprave med prevzemniki, saj po njihovem ponudba ni bila v neskladju z interesi in strateškimi razvojnimi cilji družbe. Tudi urad za varstvo konkurence je odločil, da je koncentracija lastništva Preventa skladna s pravili konkurence in ji ne bo nasprotoval.