Pri prodaji Telekoma Slovenije 13 prijav

Na MZG so ob izteku roka za prijavo na javni razpis za izbor izvajalca pregleda, cenilca in svetovalca v postopku prodaje kapitalske naložbe države v družbi Telekom Slovenije, prejeli 13 ponudb.

Objavljeno
09. februar 2007 19.14
Ljubljana - Na ministrstvu za gospodarstvo so do danes, ko se je iztekel rok za prijavo na javni razpis za izbor izvajalca skrbnega pregleda, cenilca vrednosti premoženja in svetovalca v postopku prodaje kapitalske naložbe države v družbi Telekom Slovenije, prejeli 13 ponudb. Javno jih bodo odprli v ponedeljek, 12. februarja, so sporočili z ministrstva za gospodarstvo.

Za vse tri sklope iz javnega razpisa so prispele štiri prijave; poslali so jih PricewaterhouseCoopers LLP, BNP Paribas, v skupni ponudbi pa CD Invest Consult Ljubljana in Goldman, Sachs&Co. Nemčija ter P&B Svetovanje Ljubljana in EPIC Avstrija.

Ostale prijave se nanašajo na samo enega od treh sklopov iz razpisa; poslali so jih Poslovno svetovanje Franjo Mlinarič, Družba za revizijo in svetovanje AUDIT&CO, CA IB Corporate Finance, KPMG Ljubljana, Raiffeisen investment z Dunaja ter v skupni ponudbi MP BPH iz Ljubljane in Houlihan Lokey Howard & Zukin iz Anglije.

Ponudbe bodo javno odprli 12. februarja

Javno odpiranje ponudb bo v ponedeljek ob 13. uri, najugodnejšega ponudnika pa bodo izbrali v roku 30 dni od tega datuma. Strokovna komisija šteje osem članov, med njimi dva uslužbenca ministrstva za gospodarstvo ter šest zunanjih sodelavcev. Ponudniki bodo o izidu javnega razpisa obveščeni najkasneje v 15 dneh od dneva, ko bo izbran najugodnejši ponudnik.

Predmet prodaje je celoten delež v neposredni in posredni lasti države

Vlada je strateške usmeritve pri odprodaji državnega deleža Telekoma Slovenija sprejela maja lani. Predmet prodaje je celoten delež v neposredni in posredni lasti države, družba pa se prodaja skupaj s hčerinskimi družbami. Vlada je predvidela odprodajo v treh korakih: z uvrstitvijo delnic na borzo, odprodajo deset odstotkov delnic državljanom in odprodajo 39 odstotkov delnic strateškemu investitorju. Na borzi se je s Telekomovimi delnicami začelo trgovati 2. oktobra lani.