Prihod Ryanaira v Maribor še ni znan

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanaira zagotovo prihaja na Štajersko, vendar še ni znano kdaj se bo zgodila tudi uradna objava prihoda.

Objavljeno
27. februar 2007 16.08
Maribor - Zaenkrat še ni natančno znano, kdaj se bo zgodila tudi uradna objava prihoda irskega nizkocenovnega letalskega prevoznika Ryanaira na mariborsko letališče, vendar Ryanair zagotovo prihaja na Štajersko, je potrdila direktorica interesnega združenja Rast Sonja Sibila Lebe. Dodala je, da trenutno čakajo na uskladitev termina z Ryanairom za pripravo novinarske konference.

"Sprva smo menili, da se bo to zgodilo konec februarja, a datuma prvega leta, ki ga vsekakor želimo javnosti zagotoviti na novinarski konferenci, s strani prevoznika za zdaj še niso mogli natančno določiti," je pojasnila Lebetova in dodala: "Ker poteka v začetku marca v Berlinu mednarodna turistična borza, pričakujemo, da se bomo uskladili za datum po zaključku tega dogodka."

Spomnimo, da je tudi direktor Aerodroma Maribor Matjaž Sonc pred kratkim potrdil, da se pogajanja bližajo h koncu, saj naj bi bili pogodbi med Ryanairom in letališčem ter Ryanairom in Rastom, ki skrbi za promocijski del posla, že usklajeni. Irski prevoznik mora določiti datume začetka letenja ter izbrati eno od destinacij, med katerimi se največkrat omenjajo London, Stockholm, Madrid in Dublin, na njej pa bo Ryanair letel trikrat tedensko.