Prodaja 16 poslovalnic verige Noč in Dan

V družbi Emona Obala so bili ob današnjem pregledu prispelih ponudb za nakup njihove trgovske verige Noč in Dan močno presenečeni nad številom ponudb.

Objavljeno
02. februar 2007 17.05
Gospa, ki je žrtvi pomagala
Koper - V družbi Emona Obala so bili ob današnjem pregledu prispelih ponudb za nakup njihove trgovske verige Noč in Dan močno presenečeni nad številom ponudb, so povedali pristojni na sedežu družbe. Ponudbe bodo odpirali v začetku prihodnjega tedna. Razpis daje prednost tistim kupcem, ki bodo kupili celotno verigo oziroma več trgovin naenkrat.

Emona Obala je ob odločitvi za prodajo kot razlog navedla strategijo družbe, po kateri veriga trgovin Noč in Dan, ki so v večini odprte 24 ur na dan, ne ustreza načrtom o razvoju podjetja.

Veriga Noč in Dan ima sicer 19 poslovalnic. Od tega je predmet prodaje 16 trgovin, v treh trgovinah, ki jih ima družba v najemu, pa bo Emona Obala prodajala samo opremo.

V Emoni Obali upajo, da bo prihodnji lastnik prevzel tudi zaposlene v trgovinah, teh je približno 90, ter da ob prodaji verige ne bi prišlo do obsežnejših socialnih težav.