Prodaja premoženja Steklarske nove

Konec septembra bo stekla prodaja premoženja Steklarske nove, ki je od maja letos v stečaju, je povedal stečajni upravitelj podjetja Štefan Rola. Pojasnil je, da na njegovi mizi ni nove ponudbe za najem opreme.

Objavljeno
25. avgust 2009 16.27
Da. O./STA
Da. O./STA
Rogaška Slatina - Konec septembra bo stekla prodaja premoženja Steklarske nove, ki je od maja letos v stečaju, je povedal stečajni upravitelj podjetja Štefan Rola. Pojasnil je, da na njegovi mizi ni nobene nove ponudbe za najem opreme in proizvodnje podjetja ter da je bil najem prioriteta, dokler je steklarska peč delala oz. jo niso ohladili.

Rola je tudi dejal, da je cenitev premoženja Steklarske nove pripravljena in jo bo poslal Okrožnemu sodišču v Celju, ni pa želel razkriti oceno vrednosti stečajnega premoženja. Na vprašanje, ali si je kdo izmed treh novih morebitnih najemnikov opreme in proizvodnje Steklarske nove že ogledal podjetje, je Rola odgovoril, da ga je poklical le en ponudnik, ki naj bi si podjetje ogledal v četrtek.

Koliko terjatev so upniki prijavili do petka, ko je potekel trimesečni rok za njihovo prijavo, še ni znano, Rola pa pričakuje, da jih bo za več kot 10 milijonov evrov. Okrog 1,6 milijona evrov prednostnih terjatev naj bi prijavili delavci, terjatve države znašajo približno 2,4 milijona evrov, dobaviteljev milijon evrov, banke pa bodo najbrž prijavile za okrog šest milijonov evrov terjatev. Sicer pa je na transakcijskem računu Steklarske nove trenutno nekaj več kot 226.000 evrov.