Prodana tudi plemenitilnica Tekstilne tovarne Prebold

Stečajnemu upravitelju Tekstilne tovarne Prebold Branku Đorđeviću je v sredo na javni dražbi uspelo prodati še del nekdanjega premoženja tovarne. Nakup je bil vreden 274.000 evrov.

Objavljeno
22. marec 2007 10.40
Premoženje tekstilne tovarne Prebold bo na prodaj na dražbi
Prebold - Stečajnemu upravitelju Tekstilne tovarne Prebold Branku Đorđeviću je v sredo na javni dražbi uspelo prodati še del nekdanjega premoženja tovarne. Celjska posredniška hiša z nepremičninami NSY se je namreč odločila za nakup 8000 kvadratnih metrov velikega objekta plemenitilnice, nakup pa je bil vreden 274.000 evrov, je povedal Đorđević. Izklicna cena za plemenitilnico je znašala 265.815 evrov.

Delavci že poplačani iz stečajne mase

Đorđević je tudi pojasnil, da sta bila predmet prodaje tudi upravna stavba in trgovina, vendar za ta objekta ni bilo zanimanja, zato jo bo skušal prodati na drug način in ne več z javno dražbo. Doslej je stečajni upravitelj pri prodaji stečajnega premoženja iztržil okrog 2,52 milijona evrov. Delavci so že bili poplačani iz stečajne mase, na račun hipotekarnih upnikov pa se je steklo 1,25 milijona evrov.

Stečajni upravitelj Tekstilne tovarne Prebold ocenjuje, da stečaj preboldske tovarne, ki sodi po obsegu med večje stečaje v Sloveniji, še nekaj časa ne bo končan. Postopek bodo namreč zavlekle tožbe, ki so jih za poplačilo terjatev v višini 1,3 milijona evrov vložili na Hrvaškem in v Nemčiji.