Proizvodnja oklepnikov v pripravah

Finska Patria, njen slovenski zastopnik Rotis, ki ga je ministrstvo za obrambo izbralo za dobavo oklepnikov za Slovensko vojsko in njun partner Gorenje se pripravljajo na vzpostavitev proizvodnje.

Objavljeno
15. februar 2007 19.21
Oklepniki
Ljubljana - Finska Patria, njen slovenski zastopnik Rotis, ki ga je ministrstvo za obrambo lani izbralo za dobavo pehotnih bojnih vozil za Slovensko vojsko, in njun partner Gorenje, ki bo zagotovil proizvodnjo oklepnikov, se pripravljajo na vzpostavitev proizvodnje. Ob tem se začenjajo tudi pogovori z drugimi slovenskimi industrijskimi podjetji, ki so primerna za proizvodnjo določenih delov za oklepnike, so danes sporočili iz podjetij.

Ob tem so zagotovili, da se Patria in Rotis od decembra lani, ko sta z ministrstvom podpisala pogodbo za dobavo oklepnikov AMV 8 x 8, aktivno dogovarjata s predstavniki slovenskega gospodarstva o aktivnostih, ki jih morata speljati, da izpolnita določila pogodbe. Pri tem se med drugim tudi zavezujeta, da bosta izpolnila obveznosti iz pogodbe tudi o številu delovnih mest.

Na proizvodnjo oklepnikov se aktivno pripravljajo tudi v Gorenju. Proizvodnjo bodo vzpostavili v novi proizvodni hali na Gorenjevem zemljišču v Šoštanju. Gradnja proizvodnje hale, ki se je že začela, bo predvidoma končana do konca junija, so še navedli v vseh treh družbah.