Prva mlekarnarica je Cvetana Rijavec

Prvega februarja bo vodenje Ljubljanskih mlekarn prevzela Cvetana Rijavec, nekdanja direktorica ajdovskega Fructala, zadnja leta direktorica Lekove Kozmetike.

Objavljeno
17. januar 2007 20.22
Ljubljana – Prvega februarja bo vodenje največje mlekarne v državi, torej Ljubljanskih mlekarn, prevzela Cvetana Rijavec, nekdanja direktorica ajdovskega Fructala, zadnja leta direktorica Lekove Kozmetike. Nadzorni svet LM je namreč sklenil, da zamenja dosedanjega predsednika uprave Matjaža Vehovca.

Odločitev nadzornega sveta je bila po dogajanju v mlekarnah, ki so ga razkrili finančni pregledi poslovanja, pričakovana. Z Vehovčevo razrešitvijo naj bi se začele premagovati težave podjetja, za katerega večinski (več kot 54-odstotni) lastniški delež se je oktobra lani začel potegovati Salford, britansko-srbska finančna družba z mednarodnim kapitalom.

Cvetana Rijavec je v živilskopredelovalni dejavnosti znano ime. Kot uspešna menedžerka, ena redkih v moški družbi, se je proslavila v ajdovskem Fructalu, kjer je bila generalna direktorica in predsednica uprave. V Leku je bila izvršna direktorica strateške poslovne enote Kozmetika, kjer pa v zadnjih dveh letih poslovni rezultati niso bili ravno bleščeči.

Več v četrtkovem tiskanem Delu