Rakovec dobil licenco AZN

Od danes je Matjaž Rakovec tudi uradno predsednik uprave Zavarovalnice Triglav. Ena prvih nalog nove uprave bo konsolidacija poslovanja s tujino, saj je bila nadzorna in upravljavska funkcija združena v rokah nekaj posameznikov v upravi.

Objavljeno
15. oktober 2009 11.26
Silva Čeh
Silva Čeh
Ljubljana - Od danes je Matjaž Rakovec tudi uradno predsednik uprave Zavarovalnice Triglav, potem ko je prejel odpravek Agencije za zavarovalni nadzor, v katerem je sklep senata AZN, da je pridobil funkcionarsko licenco za vodenje zavarovalnice. AZN je ta sklep odposlala po seji senata. Matjaž Rakovec je za Delo povedal, da bo vodil Triglav tako, da bo še naprej vodilna zavarovalnica v Sloveniji in tudi eden največjih finančnih konglomeratov zunaj nje. Tudi poslovanje Triglava je, kljub nekaterim drugačnim zapisom v medijih, na splošno ocenil kot dobro in dejal, da podražitev premij letos ni pričakovati.

Glede obtožb iz številnih anonimk, ki so krožile v času, ko se je nadzorni svet Triglava ukvarjal z imenovanjem predsednika uprave, je Matjaž Rakovec dejal, da je raje usmerjen v prihodnost. A je dodal, da so številne revizije pokazale, da - razen nekih administrativnih - drugih napak v njegovem direktorskem delovanju na Triglavovi območni enoti Ljubljana ni bilo. Nepravilnosti ni bilo, enota Ljubljana pa je imela lani celo najboljši rezultat, je dejal. In v prihodnje bo Triglav vodil tako, da bo to delo pregledno.

 

Sicer pa je napovedal, da bo svojo ekipo, torej nove člane uprave Zavarovalnice Triglav, Igorja Stebernaka, Andreja Slaparja, Boštjana Vovka in Blaža Brodnjaka, takoj imenoval za pooblaščence uprave (dokler ne bodo pridobili licenc na AZN), da bi lahko nemudoma začeli delati, dosedanji predsednik uprave, imenovan po odhodu Andreja Kociča, Mišo V. Čeplak, pa ostaja član kot delavski direktor, pristojen tudi za kadrovske zadeve. Celotna ekipa, skupaj s Čeplakom, ima petletni mandat.

 

Več v četrtkovi tiskani izdaji Dela