»Poslovanje skladno s pričakovanji«

Nadzorni svet Zavarovalnice Triglav se je na današnji seji seznanil z delno informacijo o poslovanju zavarovalnice, ki je "skladno s pričakovanji," je po seji sporočil predsednik nadzornega sveta Borut Jamnik.

Objavljeno
20. oktober 2009 22.28
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Ljubljana - Nadzorni svet Zavarovalnice Triglav se je na današnji seji seznanil z delno informacijo o poslovanju zavarovalnice v prvih devetih mesecih letos. "Poslovanje Zavarovalnice Triglav je skladno s pričakovanji," je po seji sporočil predsednik nadzornega sveta Borut Jamnik.

Na seji so imenovali tudi člana uprave - delavskega direktorja za obdobje od 6. junija 2010 do 20. oktobra 2014. Funkcijo bo opravljal Vladimir Mišo Čeplak, ki je interese delavcev zastopal že doslej, v času po majskem odhodu Andreja Kociča z vrha največje slovenske zavarovalnice pa je do imenovanja Matjaža Rakovca za novega prvega moža Triglava tudi začasno vodil upravo.

 

Nadzorniki so obravnavali tudi odkup dodatnega lastniškega deleža v zavarovalnici Lovćen Osiguranje ter se seznanili z upravljanjem s kapitalsko strukturo, so sporočili po seji.

 

Kot so še navedli, se je nadzorni svet seznanil s poročilom o sodnih sporih Zavarovalnice Triglav, med drugim z odprtimi spori družbe Slovenijales na podlagi informacije, ki jo je navedena družba objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze.

 

Po poročanju Financ naj bi Triglav spremljal zgodbo o terjatvah družbe Municipius S, ki je odkupila večmilijonsko terjatev od nekdanje Jugobanke do Slovenijalesa; ta naj bi imel zaradi tega dolga oblikovane rezervacije za okoli sedem milijonov evrov.