Razpis za člana uprave Vzajemne

Nadzorni svet zdravstvene zavarovalnice Vzajemna je objavil razpis za člana uprave. Kandidati morajo ponudbe poslati v osmih dneh. Novi član uprave bo zadolžen za vodenje poslovnih področij v zavarovalnici.

Objavljeno
17. oktober 2009 13.35
Ti. K.
Ti. K.
Ljubljana - Nadzorni svet zdravstvene zavarovalnice Vzajemna je objavil razpis za člana uprave. Kandidati morajo ponudbe s priloženim življenjepisom, referencami, dokazili o izpolnjevanju pogojev ter svojim videnjem opravljanja funkcije poslati priporočeno v osmih dneh. Član uprave bo zadolžen za vodenje poslovnih področij v zavarovalnici.

Kot je razvidno iz razpisnih pogojev, morajo kandidati poleg pogojev, ki jih določata zakon o zavarovalništvu in o gospodarskih družbah, med drugim imeti tudi univerzitetno izobrazbo ekonomske ali druge smeri in vsaj štiri leta delovnih izkušenj pri vodenju srednjega ali velikega podjetja s področja finančne industrije, prednostno iz zavarovalništvo.

 

Spomnimo, da se okrog vodenja največje slovenske zdravstvene zavarovalnice zapleta že več tednov. Agencija za zavarovalni nadzor v začetku oktobra napovedala možnost imenovanja izredne uprave, in sicer predvsem zaradi pomanjkljivosti pri delovanju nadzornega sveta zavarovalnice. Ta je nato zaradi krivdnih razlogov odpoklical predsednika uprave Boštjana Averja, do nadaljnjega pa je zadolžitve predsednika uprave prevzel preostali član uprave Davor Hvala.

 

Aver naj bi v četrtek po poročanju medijev odstopil, in sicer z odložnim pogojem, tako da bo opravljal tekoče posle, dokler v Vzajemno ne pride nov predsednik uprave z licenco oz. dokler Agencija za zavarovalni nadzor ne imenuje izredne uprave.