Razprodaja italijanskih otokov za 200 milijonov evrov

Ob obali Amalfi na jugu Italije so na prodaj trije zasebni otoki Li Galli in posestvo Villa Tre Ville v bližini obalnega mesta Positano. Otoki in posest, ki so v lasti italijanskega hotelirja Giovannija Russa, so skupaj ocenjeni na 195 milijonov evrov, je poročal časnik Wall Street Journal.

Objavljeno
21. februar 2011 13.50
Ka. K., delo.si
Ka. K., delo.si
Neapelj - Otoki z imeni Gallo Lungo, Rotonda in Castelletto so v zasebni lasti že skoraj celo stoletje, med bolj znanimi lastniki pa je bil tudi ruski baletnik Rudolf Nureyev. Na največjem otoku so tri vile in kamniti stolp s skupaj 2500 kvadratnih metrov bivalnih površin, okoli 1600 kvadratnih metrov teras s pogledom na mondeni otok Capri in obalno mesto Positano ter pristajališče za helikopterje, povzema tuje medije STA.

Posestvo Villa Tre Ville, od Positana oddaljeno dva kilometra, vključuje tri med seboj povezane vile z 19 apartmaji z več kot 2900 kvadratnimi metri bivalnih površin, tri bazene s slano vodo in pristajališče za helikopterje. Russo, ki je posestvo odkupil od enega najbolj znanih italijanskih opernih in filmskih režiserjev, Franca Zeffirellija, je v obnovo posesti v zadnjih šestih letih vložil okoli 28 milijonov evrov. Sedemdeset letni Russo otoke prodaja, saj namerava preostanek življenja potovati po svetu.