Rešitev za TVM do petka, sicer predlog za stečaj

Delavci Tovarne vozil Maribor (TVM), ki stavkajo že poldrugi mesec, so na včerajšnjem zboru delavcev sklenili, da imata uprava družbe in večinski lastnik Viator & Vektor (V & V) čas do petka, 18. februarja, da povesta, kaj nameravata storiti s tovarno.

Objavljeno
14. februar 2011 20.49
Robert Galun, Maribor
Robert Galun, Maribor
Maribor – V nasprotnem primeru bodo delavci po besedah sekretarja sindikata Skei Branka Medika predlagali stečaj družbe. »Delavci so pooblastili stavkovni odbor, da začne postopek za uvedbo stečaja, če v petek ne bo rešitve,« je bil trdno odločen Medik. To pomeni, da delavci poleg rešitve v smeri nadaljevanja proizvodnje avtobusov pričakujejo tudi poplačilo vseh zaostalih obveznosti, med drugim dela lanskega regresa ter decembrske in januarske plače. Ta bo namreč zapadla v izplačilo prav v petek.

Razlog, da delavci postopkov za uvedbo stečaja niso sprožili že včeraj, je po Medikovih besedah to, da je treba zbrati 3620 evrov za stroške postopke, kar za delavce brez plač ni mačji kašelj: »Če bo to naredil lastnik, pa se ve, kdo to plačal.« Vodstvo V & V je namreč prejšnji petek javno zagotovilo, da bo do 18. februarja sprejelo odločitev v skladu z zakonodajo, če do takrat ne bo našlo ugodnejše rešitve »s ciljem nadaljevanja proizvodnje«, saj se o obstoju in razvoju TVM pogovarja z več poslovnimi partnerji. Glede na to, da proizvodnja stoji in družba nima denarja za nakup obratnih sredstev, to najbrž ne pomeni nič drugega kot razglasitev insolventnosti in predlog za uvedbo stečaja ali celo likvidacijo TVM.

Sindikalist Medik pričakuje, da bodo delavci v primeru predloga za stečaj družbe za premostitev finančne stiske do takrat, ko se bodo lahko prijavili na zavod za zaposlovanje, nekaj denarja dobili iz državnega jamstvenega sklada. Če bi se odločili za drugo različico, za izredne odpovedi pogodb o zaposlitvi, pa denarja iz jamstvenega sklada ne bi dobili, pravi Medik, le pot do zavoda za zaposlovanje in s tem do prve denarne pomoči bi bila bistveno krajša. Vendar se delavci za to različico niso najbolj ogreli, dodaja. Kot razloge za izredno odpoved na strani delodajalca bi med drugim lahko navedli neizplačane plače.