Rezultati Vipine prevzemne ponudbe za Mlinotest znani v torek

Vipa je po neuradnih podatkih pridobila več kot 10 tisoč delnic Mlinotesta. Vipa ima skupaj z odvisno družbo Vipa Holding v ajdovski družbi že 67,76-odstotni delež.

Objavljeno
26. februar 2007 17.48
Nova Gorica - Vipa je po neuradnih in še nedokončnih podatkih v okviru ponudbe za prevzem Mlinotesta, ki se je iztekla danes, pridobila več kot 10 tisoč delnic ajdovske družbe, je povedal direktor Vipe Borut Kuharič. Natančna številka bo znana v torek, je pojasnil. Vipa je za delnico Mlinotesta, v katerem ima skupaj z odvisno družbo Vipa Holding že 67,76-odstotni delež, ponujala 7,51 evra, pri čemer praga uspešnosti ponudbe ni določila.

Vipa je v začetku lanskega decembra, tik pred iztekom roka za sprejem Žitove in Blatnikove prevzemne ponudbe za Mlinotest, od Kapitalske družbe in Slovenske odškodninske družbe po ceni 7,51 evra za delnico kupila 21,7-odstotni delež ajdovske družbe. Kasneje je Vipa od Maksime ID po isti ceni kupila še 16,5 odstotka Mlinotesta in konec januarja objavila prevzemno ponudbo. Medtem je zaključila še prevzem družbe Vipa Holding, ki je lastnica 25,09 odstotka Mlinotesta.

V vodstvu ajdovske družbe ocenjujejo, da bo Vipa spodbujala nadaljnji razvoj ter da odobrava obstoječe poslovne načrte in strateške usmeritve družbe.