Rogaška Les še ne gre v stečaj

Rogaška Les še ne bo šla v stečaj, ker je direktor družbe Peter Pusser po uvedbi stečaja zaradi insolventnosti le dobil določene namige iz Ljubljane, da naj bi država vendarle zagotovila 230.000 evrov državne pomoči.

Objavljeno
01. oktober 2009 16.15
Ka.L./STA
Ka.L./STA
Rogaška Slatina - Sekretar celjske območne Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Srečko Čater očita državni birokraciji, da ogroža delovna mesta v Rogaški Les s tem, da je v začetku avgusta objavila razpis o ohranjanju delovnih mest, šele 26. oktobra pa bo sporočila, katera podjetja so bila izbrana na razpisu in bodo prejela državno pomoč.

Iz naslova neizplačanih plač za maj, junij, julij in avgust je Rogaška Les delavcem dolžna okrog 180.000 evrov. Težave v Rogaški Les, ki ima dovolj naročil tako v segmentu vrtnega pohištva višjega cenovnega razreda kot tudi v segmentu lepljenih plošč, ki jih prodajajo na Japonsko, so se začele že pred meseci, zaradi neizplačanih plač za marec in april so zaposlenih junija letos stavkali. Avgusta letos pa jim je Elektro Celje zaradi neplačanih računov izklopilo elektriko, trenutno dolg do Elektra Celje znaša 14.800 evrov.