Ryanair kmalu v Sloveniji?

Direktor Aerodroma Maribor Matjaž Sonc ne želi potrditi navedb iz medijev, da bo irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair že jeseni letel iz Maribora

Objavljeno
01. februar 2007 16.24
Maribor - Direktor Aerodroma Maribor Matjaž Sonc je začuden nad napovedmi, ki so se te dni pojavile v nekaterih medijih, da naj bi irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair najpozneje jeseni odprl svoje linije iz Maribora, o čemer naj bi z njimi že podpisali predpogodbo. Kot je povedal, ne ve od kod tako optimistične izjave, a je to, kar so z Ryanairom doslej dorekli, daleč od predpogodbe, je pa res, da so z Irci v zaključni fazi pogovorov.

V zvezi s takšno izjavo vodje direktorata za turizem na ministrstvu za gospodarstvo Marjana Hribarja ob obisku avstrijske turistične borze je Sonc dejal, da težko ocenjuje, ali je bila njegova izjava napačno interpretirana, ali pa je bil netočno informiran s strani njihovega poslovnega partnerja - vodstva gospodarskega združenja RAST.

Sicer pa so po njegovih besedah vsi najpomembnejši pogoji za prihod Ryanaira v Maribor izpolnjeni, tudi sam je optimističen, še vedno pa se bo moral o dokončnem prihodu odločiti prevoznik. Ko bo do tega prišlo, se bo Ryanair tudi odločil za eno od predlaganih destinacij, ki jim bo najbolj ugajala, je še dodal Sonc in dodal, da bodo takrat tudi sami z veseljem obvestili javnost.

V prizadevanjih za vzpostavitev bolj živahnega letalskega prometa na mariborskem letališču se je Sonc na pobudo mariborskega župana Franca Kanglerja v sredo skupaj z mestno delegacijo mudil tudi na delovnem sestanku z vodstvom madžarskega nizkocenovnega prevoznika Wizzaira v Budimpešti. Kot je povedal, so se s to družbo na operativni ravni že pogovarjali, tokrat pa so želeli pogovore nekoliko pospešiti.

"Predstavili smo naša osnovna izhodišča, zdaj pa je spet stvar naših medsebojnih operativnih pogovorov, kako bodo stvari stekle naprej. Torej nas čaka podobna procedura, kot je bila že opravljena z Ryanairom," je dejal direktor Aerodroma Maribor in dodal, da gre pri teh pogovorih za dodatno možnost ponudbe, ki ni odvisna od uspeha dogovora z Irci.