Ryanair končno v Mariboru?

Vodstvo Aerodroma Maribor bo skupaj z ministrstvom za promet na sedežu družbe pripravilo novinarsko konferenco, na kateri bo med drugim napovedan tudi dolgo pričakovani prihod Ryanaira v Maribor.

Objavljeno
08. marec 2007 08.23
Maribor - Vodstvo Aerodroma Maribor bo skupaj z ministrstvom za promet na sedežu družbe pripravilo novinarsko konferenco o strategiji in razvoju tamkajšnjega letališča. Kot je pričakovati, bo ob tem napovedan tudi dolgo pričakovani prihod irskega nizkocenovnega prevoznika Ryanaira v Maribor. Po neuradnih podatkih naj bi se Ryanair zaenkrat odločil za eno linijo, s katero bodo povezali Maribor in London.

Novinarske konference se bodo med drugim udeležili prometni minister Janez Božič, direktor direktorata za civilno letalstvo Franc Željko Zupanič, mariborski župan Franc Kangler, župan občine Hoče-Slivnica, predsednik uprave Preventa Global Jože Kozmus in direktor Aerodroma Maribor Matjaž Sonc.

Predstavniki Gospodarskega interesnega združenja Rast, ki ga sestavljajo nekatera velika turistična podjetja z območja severovzhodne Slovenije in bo skrbel za promocijski del posla, so najavo prihoda napovedovali že za konec februarja, a so pozneje novinarsko konferenco preložili na čas po zaključku berlinske turistične borze. Takrat so pojasnili, da s strani irskega prevoznika še niso prejeli datuma prvega leta, ki ga želijo javnosti zagotoviti na novinarski konferenci.

Irski prevoznik mora prav tako izbrati eno od destinacij, med katerimi so bile doslej poleg Londona največkrat omenjene še Stockholm, Madrid in Dublin, na njej pa naj bi Ryanair letel trikrat tedensko. V združenju Rast načrtujejo na prvi liniji okoli 20 tisoč potnikov.

Ryanair doslej v Sloveniji še ni imel svoje letalske linije, čeprav se je pred leti že govorilo o njihovem prihodu na ljubljansko letališče. Nedavno so pri irskem letalskem prevozniku za naslednja dva meseca napovedali nakup desetih novih letal, ki bodo letela na 50 novih linijah. Skupne naložbe bodo Ryanair stale več kot 500 milijonov evrov, to pa jim bo omogočilo tudi pet tisoč novih delovnih mest.