Se mariborsko letališče seli v angleške roke?

Izvedenci družbe PricewaterhouseCoopers so za angleški sklad Dawnay Day Corporate pravili skrbni pregled poslovanja Aerodroma Maribor, ki je v rokah družbe Prevent Global.

Objavljeno
06. februar 2007 10.49
Letališče Maribor
Ljubljana - Izvedenci družbe PricewaterhouseCoopers so za angleški sklad Dawnay Day Corporate po poročanju časnika Finance pravili skrbni pregled poslovanja Aerodroma Maribor, ki je v rokah družbe Prevent Global.

Jože Kozmus predsednik uprave Preventa Globala je včeraj potrdil, da angleška družba opravlja pregled vendar ni želel povedati za koga. V angleškem skladu Dawnay Day Corporate včeraj prav tako nihče ni bil pripravljen govoriti o nakupu Aerodroma Maribor.

Kot je povedal Kozmus ponudbo sklada - če jo bo ta sploh oddal - pričakujejo do konca februarja. Prevent pa se bo spet osredotočil na svojo glavno dejavnost, torej na proizvodnjo sedežnih prevlek. Potrdil je tudi, da Aerodrom Maribor posluje z izgubo in denar za plače zagotavlja Prevent. Odločitve o tem, da se dokončno umaknejo iz letališke in letalske dejavnosti, v Preventu po Kozmusovih besedah še niso sprejeli.

Kot je povedal Matjaž Sonc direktor Aerodroma so imeli lani 12 tisoč potnikov, po ocenah pa so ustvarili 530 tisoč evrov prihodka in imeli okoli 370 tisoč evrov izgube. Za letos pričakujejo, da bodo prihodke povečali za približno dvakrat in to na račun čarterskih letov. Sem niso všteti prihodki od Ryanaira - če se bo seveda odločil za prihod v Maribor. Povedal je še, da se kaže zanimanje tudi za vzpostavitev rednih tovornih povezav, a za pripravo takšnih prog sta potrebni najmanj dve leti.