Šega prodal delnice v KD Group

Član nadzornega sveta KD Group Robert Šega je prodal 6371 delnic družbe. Zanje je iztržil 955,7 milijona tolarjev in se hkrati odpovedal članstvu nadzornega sveta družbe.

Objavljeno
18. december 2006 19.01
Robert Šega
Ljubljana - Član nadzornega sveta KD Group Robert Šega je v petek prodal 6371 delnic družbe in zanje iztržil 955,7 milijona tolarjev. Po sklenjenem poslu Šega ni več imetnik delnic KD Group, je KD Group danes sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Minuli petek je sicer v štirih paketih zamenjalo lastnika 6,16 odstotka delnic KD Group v skupni vrednosti 1,7 milijarde tolarjev. Poleg Šege naj bi po pisanju sobotnega Dnevnika iz lastniške strukture izstopili še Nataša Šuklje - Velkavrh, Gregor Ban in še neznani prodajalec.

Po neuradnih informacijah naj bi delnice kupovali vodilni iz KD Group in s tem dodatno okrepili vpliv v družbi. Med njimi naj bi zagotovo bili Matjaž Gantar, Aleksander in Bojan Sekavčnik ter Sergej Racman.

Četrti prodajalec, ki je svoj paket prodal za 537 milijonov tolarjev, je Šegova družba Epakta. Ta je, kot je razvidno iz delniške knjige, lastnica 5,1 odstotka delnic KD Group.

Kot je razbrati iz delniške knjige, je največji lastnik KD Group Bank Austria z 19,6-odstotnim deležem, sledita pa nizozemska družba Gama Holdings z 11,7-odstotnim in Hypo Alpe Adria Bank Liechenstein z 10,7-odstotnim lastniškim deležem. Lastnih delnic je 8,7 odstotka.

KD Holding pa je danes prek spletnih strani Ljubljanske sporočil, da je član nadzornega sveta KD Holding Alojz Penko 8. decembra prodal 60 delnic družbe v skupni vrednosti 670.850 tolarjev. Po sklenjenem poslu ima Penko v lasti 170 delnic KD holdinga, kar predstavlja 0,006-odstotni delež v kapitalu izdajatelja.