Sestanek vodilnih o Elanu

Včeraj so se o dokapitalizaciji Elana pogovarjali družbeniki ter upravi Skimarja in Elana. Neuradno želi uprava do ponedeljka pismo o nameri o dokapitalizaciji.

Objavljeno
19. januar 2007 12.17
Ljubljana - Včeraj so se na sedežu Kada v Ljubljani o dokapitalizaciji Elana pogovarjali družbeniki ter upravi Skimarja in Elana. Kot poročajo današnje Finance, naj bi se družbeniki Skimarja, ki je krovna družba Elanove skupine, predvidoma do ponedeljka načelno odločili za osem do deset milijonov evrov vredno dokapitalizacijo Skimarja ali proti njej.

S Kada so sporočili le, da so si včeraj izmenjali stališča do lastniških sprememb in do sklica februarske skupščine, na kateri bi odločali o dokapitalizaciji. KD jo močno podpira, država pa je začela zavlačevati. Kot razlog za to se omenja domnevno politično neprimernost vodstva.

Finance pa kot razloge za hitro dokapitalizacijo navajajo težave z likvidnostjo zaradi težav z izterjavo v tujini, omenjajo pa tudi vprašljivost položaja obeh vodilnih mož, Igorja Umka iz Skimarja in Matjaža Šarabona iz Elana.