Siemens se pripravlja na združitev z Nokio

Po združitvi podjetij Siemens in Nokia se podružnicam obeta nekaj sprememb, največ na področju nekdanje Jugoslavije pa jih bo doživelo podjetje v Srbiji.

Objavljeno
13. december 2006 15.15
Ljubljana - Po objavi namere podjetij Siemens in Nokia o združitvi svojih dejavnosti na področju komunikacijskih storitev v Siemensu globalno potekajo dejavnosti za združenje telekomunikacijske panoge v novo podjetje Nokia Siemens Networks, ki bo začelo z delovanjem 1. januarja 2007. Podružnice Siemensa bodo doživele nekaj sprememb, med drugim bo vodenje Siemensa v Srbiji bo prevzel direktor družbe Siemens Slovenija Tihomir Rajlič, so sporočili iz Siemensa.

V državah nekdanje Jugoslavije bo največ sprememb doživel Siemens v Srbiji, kjer se bo zaradi dosedanje strukture dejavnosti podjetje razpolovilo, so pojasnili v Siemensu. Vodenje reorganizirane podružnice Siemensa v Srbiji so regionalni vodje korporacije zaupali Rajliču, ki vodi Siemens v Sloveniji od leta 2000.

Siemens je v Srbiji prisoten že več kot sto let, od leta 1996 pa tam deluje v okviru lastnega podjetja Siemens Beograd. V podjetju je trenutno zaposlenih 240 ljudi, približno polovica se jih bo z izločitvijo telekomunikacijske opreme in rešitev prezaposlila v novo podjetje Nokia Siemens Networks, so še pojasnili v Siemensu.