Sindikati zahtevajo menjavo uprave

Namesto dobička ima portoroška igralniška družba Casinò Portorož v osmih mesecih 1,8 milijona evrov izgube. Nadzorniki lastnike pozivajo, naj se aktivneje vključijo v odpravljanje težav.

Objavljeno
08. oktober 2009 22.12
Vhod v Casino Portorož
Boris Šuligoj
Boris Šuligoj
Portorož - Namesto načrtovanega dobička so nadzorniki družbe Casinò Portorož na zadnji seji ugotovili, da ima ta po osmih mesecih poslovanja 1,8 milijona evrov izgube. In to kljub lanski dokapitalizaciji v znesku petih milijonov evrov in kljub izpeljanemu postopku prisilne poravnave. Nadzorniki so na svoji seji obravnavali sanacijski program s kratkoročnimi ukrepi za izboljšanje poslovanja družbe. Ker pa so s predvidenimi ukrepi zaposleni nezadovoljni, so predstavniki reprezentativnih sindikatov včeraj pozvali nadzorni svet, naj hitreje ukrepa in takoj zamenja upravo.

 

Nadzorniki so na svoji seji zahtevali, naj uprava dopolni sanacijski program z ukrepi za izboljšanje poslovanja, katerega poudarek je zagotoviti tekoče pozitivno poslovanje. Usmeritve o dopolnitvi sanacijskega programa so podali na seji nadzornega sveta in se dogovorili, da bodo program ponovno obravnavali 20. oktobra.

 

Na predlog dveh članov nadzornega sveta izmed predstavnikov zaposlenih so obravnavali tudi predlog za odpoklic sedanje uprave (predsednika Marjana Bolke in člana Dušana Mesa). Nadzorni svet je odločanje o tem prestavil in bo to obravnaval ob ponovni razpravi dopolnjenega sanacijskega načrta. Hkrati je upravi izrazil podporo pri pripravi in izvedbi ukrepov, ki bodo zagotovili pozitivno poslovanje. Nadzorniki so na koncu poudarili, da pričakujejo konstruktiven pristop k sanaciji družbe, saj se le tako lahko izvije iz sedanje krize.

 

Več v petkovi tiskani izdaji Dela.