Siol spet v Telekomovem gnezdu

Z današnjim dnem je ponudnik internetnih storitev Siol postal del družbe Telekom Slovenije, in sicer samostojni sektor za multimedijske storitve in vsebine.

Objavljeno
31. marec 2007 14.28
Strategija Telekoma je povezovanje in ponujanje skupnih storitev
Ljubljana - Z današnjim dnem je ponudnik internetnih storitev Siol postal del družbe Telekom Slovenije, in sicer samostojni sektor za multimedijske storitve in vsebine. Kot je povedala predstavnica za stike z mediji Telekoma Darinka Pavlič Kamien, se število zaposlenih zaradi tega ne bo zmanjšalo; zaposleni bodo ostali v tem sektorju oz. bodo glede na svoje strokovno področje razporejeni v ustrezne službe v Telekomu. Sektor bo vodil dosedanji direktor Siola Rudolf Skobe.

Pripojitev največjega slovenskega ponudnika internetnih storitev k matični družbi je bila zaključena v petek. Blagovna znamka Siol ostaja na trgu, njeno trženje pa prevzema Telekom Slovenije.
Po besedah Pavlič Kamienove je prihodnost Telekoma v horizontalni ureditvi, šlo naj bi za nekakšen holding samostojnih podjetij. Sektor za multimedijske storitve in vsebine naj bi bil skupaj s področjem, ki ga pokriva Planet, ter še nekaterimi drugimi vsebinami in storitvami v prihodnje ločeno podjetje, ki bi pokrivalo multimedijske mobilne in internetne storitve. To podjetje naj bi predvidoma nastalo še v letošnjem letu.

Pripojitev Siola je del preoblikovanja družb znotraj skupine Telekom Slovenije, ki je posledica trendov na svetovnih trgih elektronskih komunikacij, kjer se koncentrirajo ponudniki klasičnih in novih telekomunikacijskih storitev. Po navedbah Telekoma bodo z novo organiziranostjo lažje zagotovili najnovejše tehnologije slovenskim uporabnikom, boljša povezanost pa naj bi omogočila poenostavitev poslovnih in tehničnih procesov ter večjo finančno učinkovitost družbe. Združitev naj bi prinesla večjo preglednost ponudbe in boljšo preglednost rezultatov lastnikom.

Šlo naj bi za vsebinske poenostavitve v smeri neposrednega odnosa z uporabniki, ki bodo lahko na enem mestu urejali vse zadeve, povezane s telefonijo, internetom in IP TV, učinkovitejši naj bi bili klicni centri in ostale storitve, skupni račun pa naj bi olajšal poslovanje in znižal stroške.

Začetki Siola segajo v leto 1996, ko je matično podjetje Telekom Slovenije na trgu prvič ponudilo dostop do interneta. Leta 1999 so ustanovili podjetje Slovenija Online - Siol internet, hčerinsko podjetje v 100-odstotni lasti Telekoma Slovenije.