Skupina bank prodaja delnice Mercatorja

UniCredit banka, Gorenjska banka, Abanka, NKBM, Banka Koper in Hypo Alpe Adria, ki imajo v Mercatorju v lasti 21,08-odstotni delež, so z družbo Arkas sklenile sporazum za pridobivanje ponudb za prodajo delnic.

Objavljeno
12. november 2009 17.23
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Ljubljana - Skupina bank, ki ima v lasti skupno 784.693 delnic z glasovalno pravico oz. 21,08-odstotni delež v Mercatorju, je z družbo Arkas sklenila sporazum za izvedbo postopkov za pridobivanje ponudb za prodajo delnic Mercatorja. K sporazumu so pristopile UniCredit banka, Gorenjska banka, Abanka, NKBM, Banka Koper in Hypo Alpe Adria.

Kot so danes sporočili iz družbe Arkas, sporazum skupine delničarjev v Mercatorju v nikakršni obliki ne predvideva skupnega izvrševanja upravljalskih pravic z naslova delnic. Prodajni proces je trenutno v začetni fazi in ni bil narejen še nikakršen ožji izbor potencialnih kupcev.

 

Večina omenjenih bank, ki so se odločile prodati delež v Mercatorju, je delnice Mercatorja pridobila v okviru zasegov delnic, s katerimi Infond Holding zavaroval svoja posojila, potem ko mariborska finančna družba teh ni uspela pravočasno poplačati.