Skupina Viator&Vektor večinski lastnik Izletnika Celje

Skupina Viator&Vektor je postala 97,3-odstotni lastnik Izletnika Celje. S tem prevzemom skupina Viator&Vektor sledi začrtani poslovni strategiji o širitvi logističnih storitev.

Objavljeno
15. februar 2007 16.51
Celje - Skupina Viator&Vektor je postala 97,3-odstotni lastnik Izletnika Celje. S tem prevzemom skupina Viator&Vektor sledi začrtani poslovni strategiji o širitvi logističnih storitev. Izletnik Celje bo tako vključen v široko mednarodno poslovno mrežo skupine, kar bo podjetju omogočilo nadaljnjo rast in razvoj. V skupini so tudi prepričani, da bo Izletnik Celje uspešno deloval znotraj te skupine in za svoje poslovanje izkoriščal sinergijske učinke, so danes sporočili iz skupine Viator&Vektor.

Kot je znano, so delavci Izletnika Celje konec januarja sprejeli ponudbo skupine Viator&Vektor za prodajo delnic celjske družbe. Ponudba se je nanašala na vse delnice družbe, ki so v 100-odstotni lasti zaposlenih in bivših zaposlenih. Viator&Vektor je v ponudbi zagotovil nadaljnji razvoj podjetja skupaj s spremljajočimi dejavnostmi, prav tako pa ne predvideva odpuščanja zaposlenih.

Podjetje Izletnik Celje je bilo ustanovljeno leta 1929 pod imenom Avtobus mesta Celja. Podjetje, katerega glavna dejavnost so avtobusni prevozi, zaposluje 398 ljudi. Vsak dan na turističnih vožnjah, medkrajevnih, primestnih in mestnih linijah obratuje okoli 220 avtobusov. Dejavnost je teritorialno organizirana v osmih poslovnih enotah, v okviru podjetja pa delujejo tudi servisne delavnice, avto šola in turistična agencija ITA.