Skupščina Intereurope odpoklicala Možeta

Delničarji Intereurope so odpoklicali člana nadzornega sveta družbe Antona Možeta in namesto njega imenovali Emerika Eržena.

Objavljeno
19. januar 2007 15.25
Andrej Lovšin
Koper – Delničarji Intereurope so na današnji skupščini odločili, da odpokličejo člana nadzornega sveta družbe Antona Možeta. Njegov odpoklic je predlagala skoraj 10-odstotna lastnica koprske družbe Kapitalska družba (Kad), ki je v nadzorni svet predlagala Emerika Eržena. Tudi ta predlog so delničarji podprli, so sporočili iz uprave Intereurope. Eržen bo član nadzornega sveta družbe do izteka mandata nadzornikov, do 15. novembra 2009.

Predlog, da Možeta odpokličejo, je s svojimi glasovi podprlo 99,99 odstotka na skupščini zastopanega kapitala oziroma 62,62 odstotka vseh delnic družbe z glasovalno pravico. Eržen je kot nov nadzornik prejel še za odtenek več podpore, in sicer 62,68 odstotka vseh delnic z glasovalno pravico. Na skupščini je bilo sicer navzočega 62,68 odstotka osnovnega kapitala družbe.

56-letni Eržen je trenutno zaposlen v izolskem Eurestu kot direktor za prodajo in operativo. Pred sedanjo zaposlitvijo je bil zaposlen na vodstvenih mestih v banki, hotelu in turistični agenciji.

Po odločitvi delničarjev je predsednik uprave Intereurope Andrej Lovšin dejal, da so o odpoklicu odločali lastniki. Izpostavil je, da je Intereuropa v letu 2006 zabeležila dobre poslovne rezultate, saj se je po njegovih besedah vrednost delnice v enem letu delovanja uprave povečala za 19 odstotkov, koncern pa je zaposlil 121 novih oseb. "Jaz lahko povem samo, da se bo uprava še naprej trudila dosegati take rezultate," je v sporočilu za javnost zapisal Lovšin.

Lovšin in Rigler dokazujeta, da v poslovanju družbe ni bilo nepravilnosti

Vsi očitki, ki jih je zadnje mesece nizal Anton Može, so neupravičeni in lahko se zgodi da bo za vse povedano Može moral tudi materialno odgovarjati. Tako bi lahko najkrajše povzeli stališča Andreja Lovšina, predsednika uprave Intereurope, in Boštjana Riglerja, predsednika nadzornega sveta, ki sta pred današnjo sejo skupščine družbe predstavila rezultate poslovanja podjetja in soglasno zavrgla Možetove očitke.

Anton Može nam je včeraj zagotovil, da ima pri lastnikih še vedno veliko podporo in da je po njegovem mnenju kar 45 do 50 odstotkov kapitala (lastnikov) na njegovi strani. Na včerajšnji seji NS je tudi predlagal, naj NS imenuje zunanjo komisijo, da bo preučila odgovore uprave, ki so (razumljivo) taki, kot da v poslovanju Intereurope oziroma postopkih uprave ni bilo nič narobe. Može je prepričan o nasprotnem.

Več v današnjem tiskanem Delu