Skupščina OZS zamrznila članarino za prihodnje leto

Skupščina obrtne zbornice je članarino za prihodnje leto zamrznila na ravni članarine meseca novembra 2006, s tem da jo bodo po tečaju zamenjave preračunali v evro.

Objavljeno
19. december 2006 17.55
Minister za gospodarstvo Andrej Vizjak in predsednik skupščine obrtne zbornice Miroslav Klun
Ljubljana - Skupščina Obrtne zbornice Slovenije (OZS) je članarino za prihodnje leto zamrznila na ravni članarine meseca novembra 2006, s tem da jo bodo po tečaju zamenjave preračunali v evro. Članarino bodo na novo določili po uveljavitvi sprememb obrtnega zakona, ki bodo po besedah ministra za gospodarstvo Andreja Vizjaka, ki se je udeležil današnje skupščine, sprejete v kratkem.

OZS bo po 1. januarju 2007 članarino pobirala sama, medtem ko jo je doslej zanjo pobirala Davčna uprava RS (Durs). Durs bo OZS podatke, na podlagi katerih bo zbornica prihodnje leto pobirala članarino, podala do 27. decembra, so pojasnili na zbornici. Predsednik OZS Miroslav Klun je tudi območnim zbornicam predlagal, naj ne dvigujejo članarine, ampak jo določijo tako kot krovna zbornica.

Minister Vizjak je članom skupščine pojasnil, da so rezultati ankete, ki so jo pred pripravo sprememb obrtnega zakona pripravili na ministrstvu, z njo pa so želeli pridobiti mnenje članstva glede dela zbornice in predlaganih sprememb, pokazali, da so predlogi zbornice za člane sprejemljivi.

Za člane zbornice je sprejemljiv tudi predlog OZS o višini članarine med 10 in 50 evrov, kar bo po Vizjakovih besedah prav tako vključeno v predlagane spremembe obrtnega zakona. Spremembe zakona naj bi bile sprejete že v začetku prihodnjega leta, nakar bodo morali v OZS novim določbam zakona znova prilagoditi višino članarine.

Vizjak je danes na skupščini še izrazil veselje, da je razprava o reorganizaciji zbornice zaključena in dodal, da si ne želijo sprememb, ki jih ne bi podpirali tudi člani zbornice.