Skupščina Vina Brežice bi bila nesmiselna

Na sedežu družbe Vina Brežice, v kateri poteka stavka, je bila za danes ob 9. uri sklicana seja skupščine, na kateri se naj bi družbeniki med ostalim seznanili z letnim in revizorjevim poročilom za lansko poslovno leto.

Objavljeno
26. avgust 2009 12.24
Šp.K./STA
Šp.K./STA
Brežice - Na sedežu družbe Vina Brežice, v kateri poteka stavka, je bila za danes ob 9. uri sklicana seja skupščine, na kateri se naj bi družbeniki med ostalim seznanili z letnim in revizorjevim poročilom za lansko poslovno leto. Do nje ni prišlo, saj naj bi bil edini delničar družbe Mihajlo Čule v bolnišnici, je povedal direktor Robert Špiler.

Po njegovih besedah skupščina tudi ne bi bila smiselna, saj je edini delničar družbe nekdanji direktor Vina Brežice Mihajlo Čule. Kot je potrdil sindikalist podjetja Janko Kržan, se v podjetju, kjer poteka stavka, ne dogaja nič posebnega, za danes najavljeno skupščino pa naj bi konec julija, še pred zapletom z izplačili, odklopom elektrike in vode ter napovedjo stavke, sklicala stara uprava.

 

S stavko, ki v Vinu Brežice poteka od 11. avgusta, bodo predvidoma nadaljevali do 7. ali 8. septembra, ko bo znana odločitev sodišča glede predloga stečaja, po potrebi pa jo bodo podaljšali, je še povedal Kržan.