Sodišče Telekomu in T-2 predlagalo mediacijo

Okrožno sodišče v Ljubljani je prejelo odgovor Telekoma Slovenije na tožbo s strani telekomunikacijskega podjetja T-2 in ga je že posredovalo tožeči stranki.

Objavljeno
28. marec 2007 17.58
Telekom
Ljubljana - Okrožno sodišče v Ljubljani je sredi februarja prejelo odgovor Telekoma Slovenije na tožbo s strani telekomunikacijskega podjetja T-2 in ga je že posredovalo tožeči stranki, so povedali na ljubljanskem okrožnem sodišču. Ob tem so dodali, da je bila strankam v postopku ponujena tudi mediacija, rok, v katerem se morata stranki odločiti, ali z njo soglašata, pa se izteče 5. aprila.

Telekom mediacijo zavrača

V Telekomu Slovenije so povedali, da mediacije ne nameravajo sprejeti, saj bodo svojo pravico dokazovali v rednem sodnem postopku. Kot so še dejali v službi za odnose z javnostjo, so na tožbo odgovorili v predpisanem roku, nato pa je začel teči rok za vložitev vseh potrebnih dokazil. Zdaj čakajo na začetek postopka na sodišču.

Spomnimo, da je T-2 proti Telekomu Slovenije januarja vložilo tožbo zaradi domnevne zlorabe prevladujočega položaja na trgu, od tožene stranke pa zahteva izplačilo 129,56 milijona evrov odškodnine. Kot so takrat še dejali v podjetju T-2, je do različnih tehničnih oviranj s strani Telekoma prihajalo že od začetka delovanja podjetja, torej od oktobra 2005, sami pa naj bi nanje sproti opozarjali.