Šrot ne bo več nadzornik Pivovarne Union in Radenske

Delničarji Pivovarne Union in Radenske bodo na ločenih skupščinah 13. oktobra med drugim odločali o odpoklicu člana nadzornega sveta Boška Šrota, ki ga je zamenjal predsednik uprave Pivovarne Union Dušan Zorko.

Objavljeno
14. september 2009 14.26
Prvi mož Pivovarne Laško Boško Šrot
Ta.R./STA
Ta.R./STA
Ljubljana - Delničarji Pivovarne Union in Radenske bodo na ločenih skupščinah 13. oktobra med drugim odločali o odpoklicu člana nadzornega sveta Boška Šrota. Šrot je bil nadzornik omenjenih podjetij kot predstavnik lastnika, družbe Pivovarna Laško, ki jo je do nedavnega lastniško obvladoval prek Infond Holdinga.

Infond Holding, pred časom več kot 50-odstotni lastnik Laškega, je po zasegu delnic s strani bank upnic zdaj le še triodstotni lastnik laške pivovarne, Šrot pa je julija odstopil tudi kot predsednik uprave Pivovarne Laško. Za člana nadzornega sveta v Pivovarni Union je predlagan Boštjan Marolt, štiriletni mandat mu začne teči 2. januarja 2010, za članico nadzornega sveta Radenske pa je predlagana Dragica Čepin. Štiriletni mandat ji začne teči s 14. oktobrom.

 

Šrota je na položaju prvega moža Laškega zamenjal predsednik uprave Pivovarne Union Dušan Zorko, ki zaenkrat še sedi v nadzornem svetu ajdovskega Fructala, družbe v skupini Pivovarne Laško. Delničarji Fructala bodo na skupščini, prav tako 13. oktobra, Zorka na podlagi odstopne izjave razrešili z mesta člana nadzornega sveta. Za članico nadzornega sveta je predlagana Terezija Peterka, in sicer za mandat od 14. oktobra letos do 30. junija 2012.

 

Delničarji Pivovarne Union, Radenske in Fructala bodo oktobra na ločenih skupščinah poleg zamenjav v nadzornih svetih družb odločali tudi o razveljavitvi sklepov o imenovanju pooblaščenega revizorja za tekoče poslovno leto. Poslovanje omenjenih družb tako ne bo pregledala revizijska družba KPMG Slovenija, temveč Deloitte Revizija.

 

Delničarji vseh treh družb bodo odločali tudi o višini sejnin za člane nadzornega sveta, je še razvidno iz v soboto objavljenih sklicev skupščin. Sejnina za člana nadzornikov bo znašala 330 evrov, za predsednika 429 evrov. Za dopisno sejo znaša sejnina člana 264 evrov, predsednika nadzornega sveta pa 343,20 evra neto.